Matkailijalle

Talvella alueella on hiihtolatuja sekä moottorikelkkareittejä. Laskettelun ystäville Taivalvaaran, Isosyötteen ja Rukan laskettelukeskukset ovat lähellä vaikka päivän retkellä käytäväksi.


Joki- ja Tyräjärvellä sekä rauhallisella Murhijoella voi liikkua joko soudellen tai moottoriveneellä. Luonnonkauneuden lisäksi vesistöjen varsilta löytyvät myös parhaat kylämaisemat. Suurin osa vesialueesta kuuluu Jokijärven kalastuskunnan hallintaan. Onkisaaliista pääosa muodostavat ahven ja hauki. Lisäksi vesissä on mm. muikkua, siikaa, taimenta, kuhaa, madetta ja särkeä.


Jokijärvestä alaspäin Iijoki tarjoaa yli kahden peninkulman pituisen koskien ketjun. Joki kuuluu Iijoen yhteislupa-alueeseen, jonka lupamyynnistä vastaa Metsähallitus. Yleisimmät saaliskalat ovat taimen ja harjus.


Lukuisat suot houkuttelevat heinä-elokuussa sääskiä pelkäämättömiä hillanpoimijoita ja myöhemmin metsissä kypsyvät mustikat ja puolukat. Erämiehille ja -naisille löytyy hyviä mahdollisuuksia tavoitella reppuun pantavaa sekä valtion että seurojen mailta.


Päätalopäivien yhteyteen sijoittuva Iijokisoutu alkaa Jokijärveltä. Iijoen suojelun puolesta alkaneesta soututapahtumasta on muodostunut jokakesäinen, osallistujia ympäri maan kokoava perinne - myös Suomen pisimmäksi perhetapahtumaksi kutsuttu.
Ensimmäisenä päivänä lasketaan Taivalkoskelle, matkan puolivälissä pysähdytään ruoka- ja lepotauolle jokivarteen.

Taivalkosken kunnan matkailusivut http://www.visittaivalkoski.fi/

Majoitusta tarjoavia matkailualan yrityksiä Jokijärveltä löytyy kaksi:

Jokijärven Lomat tarjoaa tasokasta mökkimajoitusta saunallisissa mökeissä sekä neljässä kahden hengen huoneessa, joissa on yhteiset sosiaalitilat.
Jokijärven Lomilla on yli 60-paikkainen, jykevistä uiton puomeista rakennettu kahvila-ravintola sekä savottamuseo, johon on koottu menneen ajan savotta- ja uittovälineistöä. Pihamaan kesyt porot ovat monelle elämän ensimmäinen kosketus Joulupukin ajokkeihin.

Jokijärven Lomat
Simosentie 29, 93400 TAIVALKOSKI,
08-847 424, 0400- 225 331
jokijarvenlomat@suomi24.fi

Saijan Lomakartano tarjoaa ympäri vuoden viihtyisää majoitusta, kokoustiloja, maittavaa koillismaalaista kotiruokaa ja monipuolisia aktiviteetteja. Saijan majoitustilat ovat joko kartanon pihapiirissä sijaitsevissa hirsitalohuoneistoissa (20 kpl 1-4 hengen huoneistoja) tai Jokijärven rannalla mökeissä (2 mökkiä). Saijassa on myös yli sadan koiran husky-tarha, kota (50-60 henkeä), tanssipaviljonki ja savusauna. Kanoottien, kajakkien ja polkupyörien vuokraus. Kaikki Saijan palvelut toimivat tilauksesta.

Saija Oy / Saijan lomakartano
Saijantie 8
93400 TAIVALKOSKI
08-847 511
info@saija.fi
www.saija.fi

Romppaisensalmen levähdyspaikalla on veneenlaskupaikka, opastaulu ja ruokailukatos. Rannassa on vene- ja uimalaituri sekä laavu tulentekopaikkoineen.
Jokijärven kulttuurikylä -hankkeen aikana rakennettiin Romppaisensalmeen, Villinsaareen ja Kirkkosaareen venelaiturit sekä perinteisiä, liikkumista helpottavia polkuja ja pitkoksia.
Järven etelärannan ja Tyräjoen maisemissa kiertelevä n. 8 kilometrin pituinen Simosenpolku tarjoaa erilaisia luonto- ja kulttuurinähtävyyksiä, muun muassa Tyräjoella Kalle Päätalon lapsuuden onkipaikat sekä perinteinen jokivarsiniitty niittysaunoineen.